Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 δημιουργεί την πλατφόρμα De-light Traveler, γιατί χαρούμενος ταξιδιώτης είναι αυτός που ταξιδεύει light!

 

Αυτή η καινοτόμος πλατφόρμα επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν άνετα απολαμβάνοντας το προνόμιο της χαμηλής τιμής του αεροπορικού εισιτηρίου με μία χειραποσκευή των 8 κιλών, γιατί πλέον τους περιμένει μια βαλίτσα με ρούχα/εξοπλισμό που έχουν ανάγκη στον προορισμό τους. Οι ταξιδιώτες εγγράφονται στην πλατφόρμα και επιλέγουν τα ρούχα/τον εξοπλισμό που θα παραλάβουν στη διεύθυνση που θα επιλέξουν.

 

Οι εταιρείες ρούχων θα έχουν ήδη καταχωρήσει στην πλατφόρμα τα ρούχα που έχουν σε απόθεμα και που δεν πωλούνται πια λόγω του ότι δεν είναι στην μόδα και προορίζονται για καταστροφή. Επίσης, εταιρείες που διαθέτουν εξοπλισμό όπως σκι, σανίδα σερφ, σκηνές, εξοπλισμό αλπινιστών κ.λπ. μπορούν να τον νοικιάζουν στους χρήστες.

 

Άρα ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ρούχα/εξοπλισμό που θέλει να νοικιάσει για θεματικό τουρισμό ή, αν ταξιδεύει συχνά στην χώρα υποδοχής, μπορεί να αφήνει τα ρούχα του να πλυθούν/να φροντιστούν/να αποθηκευτούν και να τον περιμένουν στο επόμενο ταξίδι του/της. Τα οφέλη είναι πολλά, οι αεροπορικές εταιρείες επωφελούνται από την εξοικονόμηση βάρους με λιγότερες εκπομπές ρύπων, τα ρούχα που ήταν να πεταχτούν χρησιμοποιούνται έστω για έναν τουλάχιστον χρήστη, ο χρήστης ταξιδεύει πληρώνοντας λιγότερα χρήματα και απολαμβάνει καινούργια ρούχα στο ταξίδι του.